datum: 26.07.2024

Vynikající hydroizolace

Prémiové stěrky od kvalitních výrobců mají přirozené hydroizolační vlastnosti. V náročných vlhkých prostředích se díky tomu eliminuje potřeba nanášení více izolačních vrstev. Tím se výrazně zjednodušuje proces realizace a omezuje riziko případných závad při instalaci.

Hladký povrch, snadná aplikace

Cementové stěrky lze aplikovat přímo na stávající podklady, včetně dlaždic, betonu, a dokonce i na řádně připravené dřevěné povrchy nebo podlahové vytápění. Tato univerzálnost umožňuje renovovat stávající prostory bez rozsáhlého bourání a poskytuje tak velkou míru svobody při rozhodování o způsobu rekonstrukce.

Hygiena a bezpečnost

Jedním z nejčastějších problémů v koupelnách je výskyt vlhkosti a plísní ve sprchových spárách. Cementová stěrka spáry neobsahuje, je proto ideálním materiálem, který usnadňuje údržbu a zabraňuje usazování a šíření bakterií. 

Vhodně zvolená povrchová struktura cementových stěrek také minimalizuje riziko uklouznutí. Nejkvalitnější stěrky do vlhkých prostředí splňují nejpřísnější normy na bezpečnost.

Hlavní vlastnosti cementových stěrek

Voděodolnost

Nízká pórovitost prémiových stěrek zabraňuje vsakování vody a jiných kapalin, což usnadňuje jejich čištění.

Chemická odolnost

Kvalitní stěrky odolají i těm nejagresivnějším skvrnám a umožňují snadné čištění a údržbu.

Oděruvzdornost

Mikrocement má vysokou odolnost proti oděru, což z něj dělá ideální volbu pro provozem zatížené pracovní povrchy.

Protiskluzový materiál

Materiály s certifikací C3 dokáží maximálně snížit riziko nehod a pádů v bazénech, mokrých prostorách a na místech s vysokým provozem.

Kde všude je možné stěrky použít?

Jak bylo mnohokrát zmíněno, všestrannost cementových stěrek nezná takřka mezí a umožňuje při navrhování řešit i ten nejmenší detail. Zde je několik tipů, jak změnit vzhled vaší koupelny.

Vany a sprchy

Sprchová vanička nebo vana integrovaná do podlahy dodají koupelně na prostornosti, protože v ní nenajdete rušivé předěly. Ideální řešení, jak zvětšit koupelny s malou dispozicí.

Umyvadla a nábytek

V tradičních představách většiny lidí je materiál koupelnového nábytku a sanitárního vybavení vždy odlišný. Většinou jde o kombinaci dřeva a keramiky. Proč ale nevyužít jedinečných vlastností cementových stěrek a nesjednotit nábytek s umyvadlem v jeden designový celek? Výsledkem bude nenapodobitelný spojitý efekt, kterého žádný jiný materiál nedosáhne.

Podlahy a stěny

Použití stěrky na podlahy a stěny koupelen je jednou z nejlepších voleb, protože jde o voděodolný a přitom protiskluzový materiál. To je zásadní, protože se jedná o jednu z nejpoužívanějších místností v domácnosti. Kromě toho existují různé typy povrchových úprav a široká škála barev, které se přizpůsobí jakémukoli stylu.

Máte další otázky? Ozvěte se, rádi vám pomůžeme s vaším projektem.

Pokud potřebujete více informací k cementovým stěrkám a jejich instalaci, využijte našich zkušeností, rádi vám poradíme a naceníme vaše představy nejen o nové koupelně.

Kontaktujte nás