datum: 10.08.2024

Jaké jsou výhody? 

Pokud jde o volbu povrchové úpravy bazénů, nebo wellness prostorů, není dnes již pochyb o nejvhodnějším materiálu. Cementová stěrka si díky svým vlastnostem, které vyniknou obzvlášť ve vlhkém prostředí, získává stále větší oblibu. Co byste o ní měli vědět?

Při rekonstrukci nemusíte odstraňovat dlaždice

Čtete správně! Cementová stěrka určená pro bazény se nanáší přímo na původní obklad. Staré dlaždice stačí pouze přebrousit, aby měly větší přilnavost.

Odolná proti chlóru a soli

Bazénům, opatřeným speciální cementovou stěrkou, nevadí chlórem ošetřená sladká ani slaná mořská voda. Ne všechny stěrky na trhu jsou vhodné pro bazény, dbejte proto při výběru na správnou volbu materiálu a konzultujte svůj záměr se zkušenou realizační firmou.

Snadná údržba

Na rozdíl od jiných materiálů se mikrocement časem neznehodnocuje vlivem soli nebo chlóru. Navíc je tento souvislý nátěr pro bazény odolný vůči UV záření, takže můžete zapomenout na natírání nebo obnovování dlaždic rok co rok.

Neklouzavý povrch

Rozhodnete-li se v případě nového bazénu pro mikrocement, zajímejte se o vlastnosti konkrétního materiálu a vybírejte materiály, které mají hrubší strukturu omezující riziko uklouznutí.

Krásný jednolitý povrch

Bezešvá cementová stěrka umožňuje architektům vizuálně propojit bazén s okolím a vytvářet jedinečné a luxusně působící architektonické celky.

Vyniká v lázních a termálních provozech

Luxusní cementová stěrka je doma všude tam, kde očekáváme nerušené prostředí pro relaxaci. Ne nadarmo se moderní prostory snaží mnohdy napodobit jedinečnou atmosféru přírodních termálních jeskyní. Designová stěrka umožní napodobit efekt přírodního kamene v mnoha odstínech, přitom si zachovává užitečné vlastnosti, jako je dobrá přilnavost, odolnost a snadná udržovatelnost. 

Vodotěsná cementová stěrka. Stačí jedna vrstva

Na trhu se běžně setkáte s různými řešeními, které nabízejí vodotěsnou cementovou stěrku pro bazény. Řada z nich je založena na aplikaci více složek. Více vrstev pokládaných v několika krocích, technologické pauzy a dlouhá doba pro vytvrzení materiálu ale významně prodlužují realizaci a zvyšují riziko chybné instalace.

Na výběr dnes ale máte i speciální mikrocementy pro bazény, které jsou již samy o sobě vodotěsné. Při jejich aplikaci tedy nebudete potřebovat několikanásobné nanášení těsnicích vrstev s potřebnými čtyřiadvacetihodinovými přestávkami, abyste zajistili, že nebude voda nikde prosakovat. 

Jelikož se jedná o plně vodotěsný nátěr, není třeba při použití jednosložkové stěrky pokládat ani žádnou parozábranu. Tmel se aplikuje pouze pro zajištění chemické odolnosti, která je nezbytná proti chlóru a soli. Instalujete-li stěrku na starý dlaždicový obklad, je potřeba povrch pro dokonalý výsledek v obou případech vytmelit základovým tmelem pro lepší přilnavost.

Chcete využít výhody cementové stěrky pro svůj další projekt?

Dejte nám vědět. Rádi vás seznámíme se všemi vlastnostmi materiálu, předvedeme vzorky, barevné varianty nebo s vámi navštívíme některou z realizovaných referencí.

Kontaktujte nás